För att ge er den bästa shoppingupplevelsen, använder vi cookies. Se vår cookie policy.

Webshoppen håller öppet som tidigare vänligen ha i åtanke att leveranstiderna kan vara något längre på grund av rådande situation.

Webshoppen håller öppet som tidigare vänligen ha i åtanke att leveranstiderna kan vara något längre på grund av rådande situation.

Varukorg
Filter
Favoriter

Ni har inte lagt till någon favorit

Måttanpassningar på beställning
Sveriges största online gummileverantör
Fri frakt
Gummikvaliteternas olika egenskaper

Här kommer en mycket kort beskrivning av de mest kännetecknande egenskaperna av de olika gummikvaliteterna som Rubberstock.se har i sitt sortiment. Beskrivningarna är endast vägledande och maila oss gärna för mer utförlig information på support@rubberstock.se.
 

SBR 

SBR gummiduk är känd som den universella gummiduken och används inom diverse applikationer, som t.ex. byggnadsindustrin, marina applikationer, industri och bilinredning. Möjligheten att enkelt kunna skära gummiduken, t.ex. i remsor, packningar och ringar, ökar användningsområdet av SBR gummiduk signifikant. SBR har egenskaper som likna naturgummi men vi rekommenderar inte SBR för utomhusapplikationer.
Temperaturer från -20° C till +70° C.

CR (Kloropren/Neopren) 
Kloropren är en multifunktionellgummiduk som har en uppsjö av tillämpningsområden tack vare dess utmärkta mekaniska egenskaper och slitstyrka. Kloropren tål temperaturer från -40°- till +110°C och fungerar utmärkt i miljöer där det kommer i kontakt med kemiska produkter och oljor. Kloroprengummiduk visar god resistens till ozon och UV strålning och vädernötning och fäster bra mot metall.

NBR
Nitril gummiduk har god beständighet mot bensin, olja och värme och används bland annat som packning i till exempel pumpar och motorer.
Nitril gummiduk har goda mekaniska som god vidhäftning mot stål, kan sträckas, böjas och komprimeras samt besitter god resistens mot oorganiska kemiska produkter med undantag för oxiderande ämnen och klor.


EPDM 
EPDM gummi har utomordentlig ålders, väder, syre och ozonbeständighet. Den är stabil i både höga och låga temperaturer, från -25° till +10°C och motstår vattenånga. God beständighet mot frätande produkter men är inte lämplig vid kontakt med oljebaserade vätskor.
Rekommenderas starkt för utomhusbruk.


NR (Para- Naturgummi) 
PARA gummiduk har utmärkta mekaniska egenskaper, är mjukt, slitstarkt, elastiskt och fjädrande (rebound). Para gummi är naturgummi som är framställt av latex från gummiträdet. Para gummiduk tål temperaturer från -25° upp till +80°C och är beständigt mot syror, alkalier och salter. Främst används Para gummi för isolering, ljuddämpning och stötdämpning. Paragummiduk går utmärkt att skära upp i remsor och ringar (packningar) vilket ökar dess tillämpningsområden ytterligare. Para gummi rekommenderas inte att användas utomhus.


Silikon (MPQ)
Silikongummi är ett högkvalitativt material och används frekvent inom läkemedels, -och livsmedelsindustrin. Silikongummi är fysiologiskt inaktiv och varken innehåller eller avger skadliga ämnen och används i miljöer från -60° C upp till 200°C (torr luft, silikongummiduken bör ej användas för ånga under tryck) vilket gör den lämplig för bruk inom bilindustrin och elektronikindustrin. 
Kan vara svår att limma och har väldigt låg friktion.


FPM / Viton®
Viton® är ett högkvalitativt flourelastomergummi med utmärkta kemikaliebeständigheter (kolväten, alkali och syror) och mycket god temperaturbeständighet, upp till +250°C. Materialet är även känt under namnet FPM och FKM och ses som gummits Rolls Royce. Viton® har en hög densitet och bibehåller sina mekaniska egenskaper även vid mycket höga temperaturer.


PU (Polyurethan)
Polyuretenduk har utmärkta mekaniska egenskaper som plast men elasticiteten som gummi, och är ett organiskt material uppbyggt av kol, väte och kväve. Detta gör att polyureten faktiskt har fler möjligheter än gummi och andra plaster. Tål temperaturer från -30° C
upp till +80°C i torr luft. Polyuretanduk används där man har behov av hög slittålighet och elasticitet. Polyuretanduk tål att töjas utan att materialet brister och den finns i två olika hårdheter, 70° och 90° Shore. Även den hårdare duken i 90° shore har god formåterhämtning efter belastning. Materialet klarar av mineraler, oljor, bensin, smörjmedel, syror och alkalier